girotondo jogging 5

10 motive ca se te apuci de jogging imediat

Stim ca e foarte greu sa-ti gasesti energie si timp pentru sport. E greu sa te duci la sala dupa o zi de birou, sa te tii de un program strict de sport cand ai atatea pe cap si nu stii ce sa faci mai intai. Exista insa solutii prin care sa te mentii in forma, chiar daca ai un program incarcat. Ne-am gandit sa-ti enumeram cateva beneficii ale alergatului, beneficii care se refera nu doar la partea fizica! ­čśë

girotondo jogging 3
In primul rand, e foarte simplu sa alergi pentru ca nu esti conditionata de spatiu, timp si nici de bani. Da, poti alerga oricand, oriunde, pe terenul de atletism, in parc sau chiar in jurul blocului si nu te costa nimic.
Daca faci jogging, traiesti mai mult. Da, mai mult nu insemna neaparat mai bine dar, studiile au demonstrat ca o ora de alergat pe saptamana, poate prelungi viata cu pana la 6 ani. Nu e nevoie sa alergi decat o ora, poti alege un ritm scazut sau mediu insa efectul va fi unul inzecit.
Alergand, arzi calorii! Da, nu trebuie sa faci sport doar pentru a slabi dar e o modalitate foarte buna sa te relaxezi si sa dai jos felia de tort pe care ai manacat-o la pranz.

girotondo jogging 2
Un alt motiv pentru care ai putea sa alegi sa faci jogging si poate unul dintre cele mai importante, este zambetul! Da, ai citit bine, alergatul iti aduce zambetul pe buze iar explicatia stiintifica are legatura cu ÔÇťsubstantele fericiriiÔÇŁ. Endorfina, substanta chimica cu proprietati analgezice asemenatoare celor ale morfinei, se elibereaza la 30 de minute de la momentul in care incepem sa┬áfacem sport. Asa se explica starea de fericire.
Miscarea, in cazul nostru jogging-ul care este mai usor de practicat iti ajuta si creierul. Sportul, conform cercetarilor, este o cale prin care se genereaza noi neuroni. Neuronii cei noi iau nastere in hipocampus, centrul invatarii si al memoriei, dar mecanismul nu este cunoscut cu exactitate. Explicatia pare sa fie aceea ca, la nivel celular, un influx de calciu este generat, activandu-se factorii de transcriere din neuronii existenti. Asadar, iti poti antrena si creierul si memoria alergand.

girotondo jogging 1
Jogging-ul este si solutia pentru un somn mai linistit. Corpul se va relaxa mai usor, vei dormi mai bine si vei fi in fiecare zi plina de energie.
Articol preluat partial de pe www.csid.ro, cu acordul prealabil al sursei. Citeste materialul intreg aici.

Share on Google Plus

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *