watermelon-869207_960_720

Ce alimente sa consumam pe timp de canicula?

Se anunta zile cu temperaturi ridicate, in unele zone fiind declarat chiar cod galben de canicula. Ei bine, ne-am gandit ca este foarte importanta hidratarea dar si hrana pe care o consumam in aceste zile si avem cateva sfaturi pentru voi.

Cel mai important aspect este hidratarea. Singurul lichid care te hidrateaza este apa iar pe perioada de vara, apa ar trebui consumata la temperatura camerei. Avem impresia ca apa rece, ca orice lichid rece, inghetata, alimentele din frigider, ne racoresc, dar de fapt, aceste alimente si lichde, în contact cu diverse organe pot genera o stare de şoc, astfel încât corpul nu se va mai putea răci.

water-894997_960_720

Cel mai bun aliment în zilele călduroase ale anului este castravetele, care poate fi servit sub formă de sandwich cu maioneză şi sare, spun cercetătorii de la Societatea Chimică Americană.

salad-652503_960_720

Legumele şi fructele bogate în apă sunt cheia unei bune alimentaţii pe timp de caniculă, pepenele fiind un alt produs bun de consumat atunci când temperaturile sunt extrem de ridicate.

watermelon-813881_960_720

Daca veti tine cont de aceste sfaturi si va gasiti si un loc frumos cu umbra, veti trece cu bine de zilele acesta! ☺

Articol preluat partial de pe www.csid.ro, cu acordul prealabil al sursei. Citeste materialul intreg aici.

Sursa foto

Share on Google Plus

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *