detox girotondo

Reguli pentru o detoxifiere reusita

Fiecare dintre noi are cel putin o cunostinta care a tinut, cel putin o data, o cura de detoxifiere. Ce inseamna detoxifiere?
In primul rand, nu punem egal intre curele de detoxifiere si dietele pentru slabit. Detoxifierea are un singur scop: sa eliberam corpul de toxinele acumulate in timp, fie din cauza alimentatiei nesanatoase, a consumului excesiv de grasimi, alimente procesate, fie din cauza unui stil de viata nepotrivit.
Atentie insa! O cura de detoxifiere nu suplineste un regim de viata instabil!

Daca v-ati hotarat si voi sa tineti o astfel de cura, puteti apela la spaturile unui specialist sau va puteti face voi sucuri de legume si fructe. In oricare din cazuri, iata cateva reguli de baza.

Hidratati-va!

Probabil ca nu doar o data ati auzit despre beneficiile apei. Una dintre cele mai importante reguli ale detoxifierii este consumul regulat de apa pentru a elimina toxinele si impuritatile ramase in organism ca urmare a mancarurilor grele, nesanatoase sau alcoolului. Un truc foarte bun este consumul unui pahar de apa rece imediat dupa trezire, pentru a accelera metabolismul de-a lungul zilei si chiar inainte de somn, pentru eliminarea cat mai multor toxine in perioada noptii! Apa este un bun ajutor si pentru retentia de lichid a organismului si ajuta, de asemenea, si la curatarea pielii, drept bonus.

Consumati lamai!

Poate ca lamaile simple nu sunt preferate de toata lumea, insa puteti adauga lamai in sucurile dumneavoastra zilnice sau chiar in apa. Dupa o serie de alimente pe care le consumam in perioada iernii, de exemplu, lamaile sunt cea mai buna modalitate de ardere a grasimilor. Aveti grija insa! – consumul excesiv de lamai poate provoca un mic deranj al sistemului intestinal, asa ca nu abuzati de uzul acestora. Cu toate acestea, puteti bea un pahar de limonada neindulcita chiar inainte de mesele pe care le consumaţi pentru a grabi arderea grasimilor.

Consumati peste in locul vitei, porcului sau puiului!

Uitati pentru cateva zile de carnea pe care o consumati in mod normal si alegeti doar pestele. Carnea de peste este bogata in uleiuri omega si fosfor, ceea ce ofera organismului nutrientii necesari si energie pentru a functiona, fara sa il incarce cu toxine. Pentru un efect amplificat, alegeti somonul, care este deosebit de bogat in omega 3, insa consumati-l proaspat sau congelat, nu afumat, pentru a nu-si pierde din valorile nutritive!

Articol preluat partial de pe www.csid.ro, cu acordul prealabil al sursei. Citeste materialul intreg aici.

Sursa foto

Share on Google Plus

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *