ht_what_to_expect_book_2_nt_120510_wmain

Cartea viitoarei mamici

What to Expect When You’re Expecting este titlul cartii care a ajuns sa fie cea mai vanduta carte despre sarcina din America si printre cele mai citite carti de acest fel din lume.

Asa ca, viitoare mamici, ne-am gandit la voi si va recomandam cu drag acesta carte. Inainte insa, sa va povestim cate ceva despre aceasta “Biblie a gravidei” cum a denumit-o Susanna Cooper, specialist american in comunicare stategica (focusata pe domeniile educației pre publice și bunăstării copilului).

Cartea este scrisa in format Intrabare-Raspuns, foarte bine structurata pe capitole, in ordinea cronologica a dezvoltarii sarcinii. Ofera informatii clare despre fiecare etapa a sarcinii, incepand chiar cu punctul zero, perioada de preconceptie, continuand cu perioada efectiva de dezvoltare a sarcinii. Pe langa aceste aspecte, cartea este ca un ghid si te ajuta sa afli ce analize sunt necesare in fiecare etapa, cum se dezvolta bebelusul, eventuale probleme care pot aparea, modul in care se pot trata neplaceri minore de sanatate aparute in sarcina, cum influenteaza sarcina cuplul si viata sexuala, precum si venirea pe lume a urmatorilor copii. Scrisa intr-un limbaj usor de inteles, clar si coerent, cartea va fi sursa ta de informatie pe perioada acestei calatorii plina de mister. Si, ca sa aveti o idee despre ce tipuri de intrebari apar in carte, mai jos sunt cateva exemple:

• Am născut ultimul copil prin cezariană. Care sunt şansele unei naşteri pe cale vaginală de data aceasta?
• Trebuie să renunţ la cofeină în timpul sarcinii?
• Poate avea vorbitul la telefonul mobil vreun efect asupra fătului meu?
• Va suferi copilul meu dacă eu nu beau lapte?
• Cum pot şti dacă bebeluşul meu este poziţionat corect pentru naştere?
• Astăzi nu mi-am simţit copilul mişcând. Ce se întâmplă?
• Este posibil să nu încep singură travaliul?

Exista chiar si o sectiune noua, foarte interesanta, pentru mamele care lucreaza si pentru tatii in devenire, cu sfaturi speciale si explicatii concrete despre aceasta perioada.

Cartea are 3 autoare: Heidi Murkoff, Arlene Eisenberg si Sandee Hathaway. Din fericire este tradusa si in romana si se gaseste in librarii sau o puteti comanda online.

Asa ca, viitoare mamici, nu mai stati pe ganduri si procurati-va cat mai curand aceasta „Biblie a gravidei”! 😉

Sursa foto

Share on Google Plus

2 comentarii

  1. Unde o gasim? Am cautat-o peste tot.

    • Buna Catalina, iti multumim ca ne-ai scris! Cartea o gasesti si online, in varianta pdf dar si in librarii.
      In online nu prea o gasesti, este „out of stoc” constant.
      Noi am gasit-o aici: http://www.metropolis.ro/books/book.php?product_id=2742 :) poate ai noroc si reusesti sa o comanzi!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *